Аксел Руди Пел положи цветя на паметника на Рони Джемс Дио в Каварна

15:34, 02 юли 16 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аксел Руди Пел и групата му, заедно с кмета на Каварна Нина Ставрева, положиха цветя на паметника на Рони Джеймс Дио в морския град.

Легендарният китарист с бандата си ще оглави първата вечер на Каварна Рок Фест 2016, ще излезе на сцената в 21.55 ч. От 24 часа ще раздава автографи на българските си фенове на входа на стадион „Калиакра”.

Не са много артистите със суперуспешна над 25 годишна кариера и над 1.5 милиона продадени албума. Със своя мелодичен хеви метъл с тежки китари, немският китарист Аксел Руди Пел (Axel Rudi Pell) бързо се превръща в любимец на почитателите на рок музиката. Последната студийна продукция, издадена миналата година, e озаглавена “Game Of Sins”. Тя влиза в Топ 10 на немските чартове и е последвана от европейско турне. Освен в Каварна, Axel Rudi Pell и компания ще свирят и на тазгодишното издание на Wacken Open Air.

Другата банда с немско клеймо, която ще забие т вечер е Varg. Създадена през 2005 година като “езическа” формация, петорката постепенно разработва уникалния си музикален стил, благодарение на комбинацията от езически корени и модерен метъл. Самите те с гордост го озаглавяват Wolf Metal. Много важна за групата е връзката им с публиката и затова имат зад гърба си над 300 концерта из Европа и Северна Америка. Последният албум – Das Ende Aller Lügen, e високо оценен от критиката, до голяма степен и заради политическата му обвързаност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама