Празник на рибата се проведе в село Батин

15:40, 02 юли 16 25 943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празник на рибата се проведе днес в село Батин, община Борово. Място на събитието е местността Кале Баир, а времето – винаги в началото на месец юли. То е свързано с Деня на река Дунав – 29 юни.

Домакини са кметството в село Батин, Народно читалище (НЧ) „Селски будител” и местният пенсионерски клуб. Към тях за трета година се присъединиха доброволци от град Борово.

Празникът събра стотици местни жители и гости. В програмата му участваха над 150 самодейци. Цели семейства дойдоха, за да погледат и послушат песните и танците, да опитат рибената чорба и да се насладят на красивата гледка.

Батинчани отново споделиха своите тайни рецепти за рибни ястия и най-вече тайната на своята прочута рибена чорба. Тя се вари от шест вида дунавска риба. Тази година супата майсторски сготвиха Илияна Крумова, Йорданка Викторова и Илияна Върбанова.

Празничната програма продължи с общински фолклорен празник, в който взеха участие певческите групи, танцовите състави и индивидуалните изпълнители от читалищата и пенсионерските клубове в град Борово, селата Волово, Обретеник, Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Батин.

Поздравления към празнуващите отправиха областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов и кметът на село Батин Бахри Ефраимов. Присъстваха още депутатите Светлана Ангелова и Пламен Нунев, председателят на общинския съвет в Борово Бисерка Тодорова и общински съветници, гости от съседни села и общини. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама