ДСБ-София одобри излизането си от властта и поиска общ кандидат за президент на РБ

16:38, 02 юли 16 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДСБ-София презибра за свой председател проф. Вили Лилков и отчете, че излизането на партията от властта и оттеглянето на безусловната подкрепа към мнозинството в Народното събрание е било правилно и навременно. Това стана ясно по време на отчетното градско събрание на ДСБ.

"Не получихме подкрепа от коалиционните ни партньори за най-важната кауза, която ни обедини в РБ и представлява основния ни ангажимент към обществото – реформата в съдебната система", обясняват решението си в приетата резолюция от ДСБ. Те признават обаче, че този "морален акт" не е бил достатъчно добре разяснен.

От ДСБ констатитрат, че заради избирателите си и споразумението за съвместно явяване на избори ще продължат да си сътрудничат с партиите в РБ, но "не на всяка цена". Като неуспешни пък се оценяват усилията на партията за организационно единство на Блока.

Градският съвет предлага на Националното ръководство и народните представители на ДСБ "да продължат усилията за издигане на общ кандидат за президент на партиите от Реформаторския блок, който да обедини около себе си и други десни формации и граждански организации на базата на демократичните десни ценности, проевропейската и проатлантическата ориентация на България", пише още в резолюцията и се изразява подкрепа за реорганизацията на партията, както и взаимодействието с граждани, обществени групи, граждански и политически организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама