Децата посрещнали "вълците на Путин", били там без знанието на родителите си

21:11, 02 юли 16 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В петък рокерите "Нощни вълци" на руския президент Владимир Путин пристигнаха в София. Те бяха посрещнати пред паметника храм-паметника "Св. Александър Невски" от свои привърженици, а три малки момичета облечени в народни носии ги посрещнаха с хляб и сол. Оказва се обаче, че родителите на децата са нямали представа къде ще бъдат те, а самите деца през цялото време били много уплашени.

"Не знаех, че детето ми ще участва на това събитие. След като разбрах, че ще бъде в София прецених, че могат да се засекат с протестиращите. Казах й, че е желателн ода не ходи. Нея обаче я хвана страх да не би да бъде изключена, защото обича танците", разказва пред София Topnovini.bg Георги Лазаров бащата на едно от момичетата, което е 12-годишно.

Още преди пристигането на рокерите имаше сбиване около храма и един задържан. През цялото време русофили и русофоби скандираха и се обиждаха един друг, удържани от полицията.

Момичетата посрещнали рокерите били от Самоков, част от клуб по народни танци "Рила" в Дупница - частна школа с ръководител и собственик Кирил Амбарков.  По думите на бащата ръководителят по пътя казал на децата, че отиват на сватба и те се обадили на родителите да им кажат. Лазаров уточни, че не са говорили преди това с ръководителя - "ние все пак му имаме доверие, учител е, той носи отговорност и не сме очаквали, че ще направи подобно нещо".

По разказите на детето полицаи ги питали какво правят на това място и че е опасно за тях. Ръководителят Амбарков казал на децата, че ще ги дават по телевизията, за да не се страхуват. След събитието пък им дал по 10 лв. на ръка.

"През цялото време се е страхувала да не й се случи нещо, сега не иска да ходи на танци", разказва родителят. Той заяви, че ще съди Амбарков и още в понеделник ще повдигнат дело срещу него. "Това което е направил е нечовешко, да води тези деца там. Тя е травмирана в момента", възмущава се бащата Георги Лазаров.

От редакцията на София Topnovini.bg не успяхме да се свържем с Кирил Амбарков, но пред Клуб Z той обяснява, че те са били просто поканени и нямат нищо общо "нито с протести, нито с някакви линии. Ансамблите сме българофили изцяло. Бяхме викнати за посрещане, не бяхме информирани кого точно ще посрещаме."

Амбарков не знаел кой организира събитието, на което отиват - „Казах на децата, че имаме посрещане на „Александър Невски“. Ние не знаехме, че това е политическо мероприятие". Той разказва, че му се е обадила жена на име Мадлен, която поискала осигуряването на посрещане в традиционен български стил и тъй като ансамбълът предлага подобна услуга той приел. Учителят обаче не уточнява каква точно сума е получил за участието.

Посещението на „Нощните вълци“ в България e водено комуникационно от Premier Group PR&Advertising на Никол Хамилтон, която модерираше и пресконференцията на „Нощните вълци“ в Руския културно-информационен център. По информация от присъствали на събитието и от снимки в "Александър Невски" става ясно, че около децата е била Йоанна Рубин. Тя се представя за ясновидка и лечителка, а през 2012 г. беше задържана за 24 часа от полицията затова, че е взимала по 1000 лв. на сеанс, за да излекува болни от рак. На пресконференция, след като излезе от ареста, лечителката обясни, че обсъдила с Никола Саркози плана за връщането на медиците, докато двамата похапвали в китайски ресторант.

Научихме още, че в момента Кирил Амбарков се съди с Димитър Шопов, който преди е бил също ръководител в ансамбъла. Двамата се скарали кой да води клуба по народни танци и Амбарков дал на съд Шопов, който в момента не е част от частната школа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама