Задържаха Данаил Петков от Добрич - наемател на заведението, където стреляха по Митьо Очите

07:51, 03 юли 16 25 1547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данаил Петков от Добрич, публично известен като наемател на ресторанта 4You в Слънчев бряг, където на 8 юни имаше стрелба с убит и двама ранени, е задържан зад граница, съобщава „24 часа”.

За Петков е била издадена европейска заповед за арест и той е бил пуснат за международно издирване.

Петков не се появи на т.нар. частична възстановка на случая, проведена в заведението на 28 юни, веднага след която бе арестуван съдружникът му Николай Иванов. Той е един от четиримата, на който спецсъдът наложи постоянна мярка задържане под стража.

Преди дни той съобщи, че полицаите са ровили за наркотици в ресторанта и бара /бел.ред. заведението "Оксижен" в Слънчев бряг"/, претърсвали са дори в дома на родителите му в Добрич. Не са намерили и няма да намерят", казва Данаил Петков.

Той се оплака и от репресивни проверки от страна на НАП и МВР.

"Готов съм за денонощни данъчни проверки, нямам нищо против държавата да си върши работата и съм съгласен да се подложа на непрекъснат данъчен мониторинг. Но защо когато в заведението влязат двама служители на НАП с тях са 30 полицаи, които спират музиката и се държат така, че да плашат скандинавските туристи? Кого пазят и от какво?

Пет пъти ни поверяваха, нямаме нито едно нарушение", сподели бизнесменът. Той е притеснен, че ресторантът остава затворен и няма яснота кога ще заработи, но е решил да смени името на злополучното заведение.

"При една от данъчните проверки в "Оксижен" на 25 юни, събота, пристигнаха двама служители на НАП и 30 полицаи.

Те изплашиха десетките скандинавски туристи, а същата вечер в заведението гостуваха Криско и Мария Илиева, за малко да провалят участията им.

Служителят от НАП, който се представи за Лъчезар Тепавичаров си позволи да отправя заплахи срещу мен, че като се прибера в родния Добрич с мен ще се разправят Котараците. Попитах го защо служител на НАП отправя подобни заплахи. Още повече, че това стана в присъствието на свидетели, сред които и адвокатът ми. Вече съм подал жалба за това", казва Данаил Петков пред 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама