Броят трафика и паркирането в Бургас

07:22, 05 юли 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преброяване на трафика и паркирането се извършва в Бургас. Данните от него са нужни за усъвършенстване на новия транспортен модел, съобщиха от Общината. Проучването е част от проекта "Интегриран градски транспорт на град Бургас - Подготовка за представяне на мерки за устойчив градски транспорт", финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Преброяването ще продължи до 20 юли. Неговата цел е да установи количеството превозни средства по основни пътни артерии на град Бургас, броя на местата за паркиране и продължителността на престой. Резултатите от теренното проучване ще послужат за разработване на сценарии за устойчива градска мобилност.

Новата транспортна схема трябваше вече да работи, но все се отлага. Отначало заплануваната дата за пускането на новите автобусни линии беше началото на юни, след това се измести за средата на същия месец, но и досега си действа старата система. От Общината вече избягват да се ангажират с конкретен срок, в който ще бъдат въведени прословутите бързи автобусни линии. Новите бус спирки изглеждат напълно готови, възможно е обаче забавянето да е заради проблем с електронната система.  

Общината използва това време за провеждане на различни проучвания, свързани с транспортните навици на бургазлии. Наскоро тръгна анкета, чиято цел е да проучи какъв транспорт предпочитат да използват гражданите на морския град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама