Обсъждат рисковете за сигурнoстта на България в цифровия свят

07:24, 05 юли 16 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семинар на тема „Заплахи и рискове за сигурността на Република България в цифровия свят. Кибер сигурност и кибер устойчивост“ ще се състои в хотел „Хилтън“ в София от 09:30 часа.

Ще бъдат представени заплахите и рисковете, които се крият в уеб пространството. По време на семинара присъстващите ще научат и каква е оценката на кибер сигурността в страната, както и защо „хакер“ не е синоним на „зъл гений“.

„Днес никой не е защитен и нищо не е защитено там, където има технологии. Заплахата е реална, огромна и следва този ред: уязвим човек - уязвим бизнес - уязвима държава - уязвим свят. Колко защитени сме в социалните мрежи? Антивирусните програми – защитават или осигуряват достъп? Как да се опазим в „мрежата“? Какви са правилата на играта в „мрежата“? Закони и законопроекти в Европейския съюз за кибер сигурност и имат ли те почва в България? Оценка на състоянието на кибер сигурността у нас и препоръки за подобряването й“. Това се казва в анотацията на доклада, който ще бъде представен по темата за дебнещите ни заплахи, сърфирайки в нета.

Основни лектори на семинара ще бъдат Vilivo и Росен Гърдев – членове на екипа на Ф.Е.Р.М.А., зает с изготвянето на законопроект на Европейския парламент, регулиращ дейността в кибер пространството.

Събитието е по инициатива на председателят на БСП-София Калоян Паргов и на ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. д.ик.н. Стоян Денчев . То е посветено е на 10-годишнината от създаването на специалността „Информационна сигурност“ в УниБИТ и е в памет на нейния основател проф. д-р Драгомир Паргов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама