Глобиха ракиен казан в Хасково, наказаха и кмета на Момчилград

07:29, 05 юли 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
134 проверки в 132 обекта са извършили експертите от РИОСВ– Хасково през юни. Дадени са 53 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Издадени са 5 наказателни постановления на обща стойност 2800 лв., съставени са 9 акта и е наложена една санкция. От наложените наказания, включително и за предишни периоди, през май са постъпили 2452 лв.

Издадено е наказателно постановление за 2000 лв. на кмета на община Момчилград за непочистени речни корита след дадено предписание. За неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност е издадено наказателно постановление за 500 лв. на ракиен казан в Хасково .

Три наказателни постановления по 100 лв. са издадени на оранжерии в Харманли и Любимец за неизвършване на задължителните собствени измервания на вредни вещества изпускани в атмосферния въздух.

През месеца на Зеления телефон са постъпили 13 сигнала, 10 от които за бедстващи защитени видове птици. Сигналите са предимно за млади щъркели паднали от гнездата си, които са изпратени за лечение в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама