България е потенциална мишена за атентат заради политиката на Турция, твърди Каракачанов

07:50, 05 юли 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е потенциална мишена за атентат. Все пак се надявам службите да вземат необходимите мерки и затова не е нужно да изпадаме в паника. Това коментира по бТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по темата за атентата на летището в Истанбул.

Той уточни, че страната ни е застрашена от всички процеси в Близкия Изток. Атентатът в Истанбул пък бил следствие от турската политика, тъй като в последните 10 години Турция се опитва да управлява всички народи в Близкия Изток, защото в региона има нефт и газ.

„Целта на Ердоган беше да контролира икономическите процеси в този регион. Това породи няколко проблема. Кара се със свои приятели като Израел. В Турция се отключи отново кюрдския процес. Този атентат е провокиран от „Ислямска държава“. Кюрдите нямат интерес“, убеден е Каракачанов.

По думите му Ердоган иска да осуети създаването на кюрдска държава. Българските служби за сигурност, според него, имат доста ясна представа за нещата и към момента са взели необходимите мерки.

За резултатите от Брекзит Каракачанов коментира, че по-важното е какво се случва в ЕС и най-вече защо повече от половината британци гласуваха за излизане. По думите му Европа дори не е федерална, тъй като трябва да има своя армия.

„Бюрократите в Брюксел мислят, че могат да решават всичко. Вместо да направят дебат каква да бъде Европа, европейската бюрокрация говореше за гей браковете. Не виждам основание да спрат парите за България. Основният въпрос е дали ще ги усвояваме правилно и дали остават за малкия и средния бизнес“, допълни Каракачанов.

Той бе категоричен, че Великобритания няма да напусне ЕС. „Камерън подаде оставка, ще има нови избори. Сигурен съм, че дебатът ще бъде как да бъде подкрепен ЕС. Великобритания направи това, от което се плашеха еврбюрократите – отвори дебата за ЕС“, каза още Красимир Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама