Отвориха за движение кръстовището с дупката, в която пропадна автобус в Пловдив

08:45, 05 юли 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отвориха  за движение проблемното кръстовище на бул. "Александър Стамболийски" с улица "Стефан Стамболов" в пловдивския район Южен. Припомняме, че в края на месец май автобус пропадна в огромната дупка, която се отвори от честите дъждове в Пловдив

"Искам да се извиня на пловдивчани за неколкодневното неудобство, но затворихме мястото с цел трайно решаване на въпроса, така че там да няма досадни аварии през няколко седмици", обясни районният кмет Борислав Инчев.

Той изрази увереност, че честите ВиК повреди и пропадания на асфалта ще останат в миналото, след като водният оператор е подменил необходимата инфраструктура, а в рамките на уличния ремонт е монтирана 28-сантиметрова армирана бетонна плоча, която да заздрави участъка.

Кметът на район "Южен" припомни, че кръстовището на бул. "Стамболийски" с ул. "Стефан Стамболов" от години се наводняваше от ВиК аварии, а заради компрометираната подземна инфраструктура пътят лесно пропадаше под тежестта на автобусите и камионите, като се образуваха и повече дупки. "Понеже не ми допада да работя на парче, опитах с помощта на ВиК да решим проблема наистина трайно", разказа Борислав Инчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама