Искат постоянен арест за пияница-шофьор в Стара Загора

09:11, 05 юли 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянен арест за пиян шофьор осъждан три пъти за управление на автомобил в нетрезво състояние иска Районна прокуратура Стара Загора. Вече е внесен протест срещу определение Районния съд, с което е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ за нарушителя. Очаква се днес да бъде взето решение.

39-годишният Панайот Ж. е привлечен като обвиняем за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 17 март т.г. около 5 часа в старозагорското село Бъдеще, Панайот Ж.  е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Той загубил контрол над превозното средство и се блъснал в ограда на недвижим имот в селото. Около час по-късно полицейски служители намерили Панайот Ж., който бил леко ранен, да спи в катастрофиралия автомобил, след което е бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в  Стара Загора.

 На 1 юли 2016 г. Панайот Ж. е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 2 юли 2016 г. по искане на Районна прокуратура Стара Загора е било образувано производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Със съдебно определение от 2 юли 2016 г. съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“ по отношения на обвиняемия. Наблюдаващият прокурор по делото е изготвил протест до Окръжен съд  Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение “домашен арест” и ще настоява да бъде изменена в “задържане под стража”. Обвиняемият е осъждан досега три пъти за шофиране след употреба на алкохол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама