Oбама се включва в кампанията на Хилъри Клинтън

09:42, 05 юли 16 / Свят 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на САЩ Барак Обама ще се включи в кандидат-президентската кампания на Хилъри Клинтън. Държавният глава ще участва предизборно събитие в Шарлът, Северна Каролина заедно в бившия държавен секретар, след като миналия месец официално обяви подкрепата си за Клинтън.

Това се предполага да бъде едно от техни съвместни участия в момент, в който рейтингът на Обама е над 50%, отбелязват медиите в страната.

От изявление от кампанията на Клинтън става ясно, че в Конгресния център на Шарлът двамата ще дискутират "надграждането на прогреса, който страната е постигнала и тяхната визия за една Америка, която по-силна, когато е сплотена“.

„През годините президентът разви една дълбока признателност относно издръжливостта й, когато е под пара и заангажираността й към ценности, които са споделяни от президента“, така по-рано говорителят на Белия Дом Джош Ърнес обяви, че Обама е готов да ползва влиянието си за успеха на вероятния кандидат на демократите. Междувременно в Рали, Северна Каролина опонентът на Клинтън от партията на републиканците Доналд Тръмп ще проведе свое събитие. Източник от републиканската партия, цитиран от местни медии заяви, че на срещата с избиратели Тръмп "ще адресира случили се наскоро значими за националната сигурност моменти, както и ще започне да третира гласуването за Клинтън като избиране на трети мандат на Обама.“ Северна Каролина се очертава като един от  най-оспорваните щати в тазгодишната президентска кампания. Именно в Северна Каролина Барак Обама спечели с малко през 2008-ма, а след това загуби с малко от Мит Ромни през 2012-та.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама