Започват кандидатстудентските изпити в Русенския университет

09:46, 05 юли 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 5 юли, започват редовните кандидатстудентски изпити в Русенския университет. Първите са по рисуване, биология и химия. В сряда ще бъдат изпитите по моделиране, по чужди езици и двигателна култура, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

В четвъртък е изпитът по история на България и по общотехническа подготовка, а в последния ден от седмицата – по български език. От няколко години изпитите са под формата на тест с обща и специална част. Първата част на теста съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, а втората е съставена от 40 въпроса в съответна специална област на кандидатстване.

Въпреки че Русенският университет приема оценката от държавните зрелостни изпити за вход, много от кандидат-студентите предпочитат да се явят и на изпит. По време на предварителните сесии – да проверят знанията си, а на редовната – да повишат оценката си.

Повече от 400 кандидати са се записали за редовната изпитна сесия тази година. Най- много са заявили, че ще се явят на конкурсите по биология – 132 и по български език – 120.

Първото класиране ще бъде обявено 11 юли, понеделник, и приетите ще имат една седмица, за да се запишат за студенти в Русенския университет. Второто класиране и последващо записване ще бъдат от 18 до 22 юли.

Сред най- предпочитаните специалности в Русенския университет тази година са Компютърни системи и технологии, Растениевъдство, Технология и управление на транспорта, Бизнес мениджмънт, Медицинска сестра, Акушерка, Кинезитерапия, Предучилищна и начална училищна педагогика, Компютърни науки.

Продължава и приемането на документи и записването за участие в класиране за незаети места в различни специалности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама