Консерваторите избират нов лидер и следващ премиер на Великобритания

09:58, 05 юли 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва процесът по избор на нов лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания, съобщават медиите на Острова.

Депутатите консерватори ще определят кой от петимата кандидати за поста лидер на партията и премиер на Великобритания да отпадне от надпреварата.

В първия кръг на гласуването този следобед ще участват 330 депутати.

Очаква се резултатът кой от петимата е събрал най-малко гласове да бъде съобщен около 21 часа българско време, уточнява БНР.

Фаворит за поста продължава да е вътрешният министър Тереза Мей, в нейна основна заплаха се превръща заместник-министърът на енергетиката Андреа Ледсъм, която вчера получи подкрепата на бившия кмет на Лондон и лидер на кампанията за Брекзит Борис Джонсън. Останалите трима кандидати са бившият министър на отбраната Лиъм Фокс, министърът на правосъдието Майкъл Гоув и министърът на трудовата заетост и пенсионното дело Стивън Краб.

Следващите гласувания са в четвъртък и отново във вторник, докато не останат само двама кандидати. Тогава новият лидер ще бъде определен при гласуване на по-широк партиен принцип, а окончателното решение за приемник на Дейвид Камерън се очаква през септември, за когато са насрочени и разговорите с евролидерите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама