Групите, които „Каварна рок фест” доведе в България, са готови да се върнат

10:10, 05 юли 16 / Култура 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Доволна съм от фестивала, който се получи. Имаше страхотна атмосфера”, сподели след край на „Каварна рок фест” кметът на Каварна Нина Ставрева.

Тя посочи, че, според официалните данни от входа на стадион „Калиакра”, в първия ден посетителите на феста са били около 4 хиляди души, а във втория – около 6 хиляди.

„Впечатлена съм от начина, по който хората се забавляваха. Беше уникално”, добави тя.

Във втората вечер близо двучасов концерт изнесоха Avantasia – Tobias Sammet и цялата плеяда звезди, сред които и Jorn Lande, които дойдоха с него, специално за участието в „Каварна рок фест”.

Avantasia, както и тунизийците Myrath, са за първи път в България. Те са споделили с Нина Ставрева, че са очаровани от природата в България, че в Каварна много им е харесало. Впечатлени са от публиката тук и отново ще се върнат.

Норвежецът Jorn Lande, който не е за първи път в Каварна, е споделил, че е зареден от публиката на феста и силно впечатлен от атмосферата на „Каварна рок фест”.

Нина Ставрева припомни, че провеждането на фестивала е още един поет от нея и изпълнен ангажимент.

„Всичко, с което се ангажирахме, стана факт”, каза тя. И посочи, че бяха осигурени две къмпинг зони, включително и любимия за феновете на рока къмпинг. Там имаше необходимите условия – контейнери за смет, водоноски, тоалетни и т.н.

Търговците от Каварна са  доволни, че отново имат възможност да са част от това събитие. На всяка тента са работели по около 15-20 души. „Срещнах се с много рок фенове, за да ги поздравя. Много от тях искрено споделяха, че не съм такава, каквато някои ме описват, сподели Нина Ставрева.

Тя е категорична, че събитието има огромен потенциал. „Ние показахме как то трябва да се реализира – с договор и ясни правила. И, въпреки кратките срокове и силната антикампания, фестивалът се получи”, каза още Нина Ставрева. Всичко си струваше заради тази емоция, която видях у музиканти и фенове, подчерта тя.

Кметът на Каварна подчерта, че без никакви проблеми и произшествия са преминали както Джулая на Камен бряг, така и „Каварна рок фест”.

Тя благодари на служителите на полицията, пожарната, на медицинския екип за съдействието, на цялата общинска администрация, която е била на разположение и включена в събитието. Нина Ставрева отправи благодарности и на фирмата-промоутър „Loud Concerts”, без които нямаше как фестивалът да се случи такъв, какъвто бе.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама