Продължават ремонтите в детските градини в Шумен

10:41, 05 юли 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключиха строителните дейности в ОДЗ “Щурче” в Шумен, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Възстановена е подпорната стена между детското заведение и къщите под детската градина. Общината е заложила 63 000 лева в програмата си за капиталови  разходи за изграждането на срутената на места подпорна стена, но за строителните дейности са похарчени 56 000 лева.

В момента сеизвършва ремонт на офисните помещения и на санитарните възли в 25-та ЦДГ “Братя Грим”.

До края на месец юли ще започнат ремонтните работи в ОДЗ “Чучулига” в кв. “Дивдядово”. Ще бъдат подменени водопроводната и вътрешната отоплителна инсталация, за които общината е осигурила 60 000 лева. Предвидено е строителните дейности да приключат за 40 работни дни и в момента се уточнява графикът на работа.

Едновременно с планираните годишни ремонти се правят и текущи. Работници от новото общинско предприятие  “Строителство и благоустройство” извършват спешен частичен ремонт на покрива на детска градина “Изворче”. Седмица преди това предприятието приключиха строителните дейности в десета детска градина (до Трети участък) в Шумен. Възстановена е падналата ограда, подновени са тротоарните настилки, подменена е дограмата на шест врати и са ремонтирани част от мебелите в детската градина.

В 30 детски градинина територията наобщина Шумен са правени ремонти от началото на тази година. Дейностите са свързани с ремонт покриви, санитарни възли и офиси, обновяване на тротоарни и подови настилки, подмяна на теракотниплочи, извършване на бояджийски и железарски работи, отводняване, дворно осветление и др.

Общата сума, предвидена за текущи ремонти в детските заведения в общината за цялата година е 240 000 лева.

Средствата, с които ще се извършат ремонтните дейности в училищата, са предвидени в делегираните бюджети и се управляват от училищните ръководства. За някои от дейностите е заложено и дофинансиране от общинския бюджет. В капиталовата програма на общината са заделени 26 000 лева за ремонт на сградата на Шесто основно училище. Останалата част от необходимите за строителството средства ще бъдат осигурени от бюджетd на училището. Пет хиляди лева отпусна общината и за ремонта на козирката към входа на сградата откъм двора на СОУ “Сава Доброплодни”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама