Похвалиха търговищки полицаи за задържане на пиян автобусен шофьор

10:55, 05 юли 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип от спортен клуб в Шумен благодари на търговищки полицейски служители за установяване и задържане на шофьор на автобус, управлявал след употреба на алкохол, и превозвал над 30 души със зрителни увреждания.

В Областната дирекция на МВР в Търговище е получено благодарствено писмо, адресирано до директора на дирекцията и подписано от председателя на Спортен клуб за хора със зрителни увреждания „Светлина“ от Шумен Братой Братоев.

В него се изразява благодарността на автора на писмото и на целия екип на клуба, работещ по реализирането на проект за спортен риболов „Риболовът – спорт и интеграция“, за това, че служители на дирекцията са установили и задържали шофьор на автобус, употребил алкохол, превозващ повече от 30 души със зрителни увреждания от различни краища на страната.

Случаят е от 25 юни, когато около 14,10 на първокласния път София-Варна автобус „Мерцедес“ със софийска регистрация с водач 49-годишен мъж от София е бил спрян за проверка от екип на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище.

На място водачът е бил изпробван за употреба на алкохол с дрегер, чиято скала е отчела 2,11 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е бил задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство. Водачът е бил привлечен  в качеството му на обвиняем, а чрез химически анализ е установено наличие на 2,16 промила алкохол в кръвта му. Бързото производство е приключено в законноустановения срок и е изпратено в Районна прокуратура-Търговище с мнение за предаване на водача на съд.

С този автобус част от участниците в национално състезание по спортен риболов, организирано по проекта и проведено на язовира край с. Буховци, община Търговище, са пътували за Шумен след приключване на надпреварата. Своевременно е бил осигурен друг водач и не се е наложило на пътуващите да чакат дълго.

„Благодарим за проявения професионализъм и чисто човешкото отношение на полицейските служители. Благодарим им за тяхната достойна гражданска позиция и високохуманна дейност! Уважаеми служители на МВР, продължавайте в същия дух – България им нужда от такива като вас. Благодарим ви!“, се казва в писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама