Обявиха процедура за финансиране на проекти, тематично свързани със Сливен и региона

11:42, 05 юли 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началото на есенната сесия за прием на проекти за финансиране, обвързани тематично със Сливен и сливенския край, обяви Управителният съвет на общинския фонд „Култура”- Сливен . Проекти се приемат от днес, 5 юли, до 5 септември в деловодството на Община Сливен.

Общинският фонд „Култура” подпомага финансиране и съфинансиране на музикални произведения; документални филми; литературни произведения; художествени произведения в сферата на изкуствата; изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен; творчески продукти на млади сливенски дарования и други.

Експертна комисия от общински съветници и представители на творчески организации, избрана на сесия на общинския съвет, на заседания одобрява, отлага, или отхвърля предложените проекти. Авторите на отхвърлените проекти нямат право за ново участие в настоящата година.

Отложените проекти от предходната сесия могат да поискат отново финансиране, без да подават документи в деловодството на общината. Соня Келеведжиева изтъкна, че често кандидатите пропускат да отбележат личния си принос във финансирането на проектите си. „Бъдещите кандидати трябва да четат внимателно правилата, целите и изискванията на фонда, за да подготвят качествено своите документи”, посочи тя.

Заложената сума за 2016 година е 44 900 лв. от бюджета на Община Сливен, разплатени са 28 000 за проекти от предната година. За тази година разполагаме с 28 280 лева. За първата сесия са отпуснати 13 300 лв, за втората сесия остават 15 000 лева, съобщи още Келеведжиева. „За първи път ОФК се попълва със средства, в размер на 10 процента от постъпленията по решение 254 на общинския съвет, т.е. отчисления от приходи на общинския пазар, посочи Милена Чолакова, председател на комисията по култура в общинския съвет и член на експертния съвет.

Общинският фонд „Култура” може да се допълва и с дарения от спомоществователи и радетели на културата на Сливен и сливенския край. Дарителите трябва да посочват, че средствата са за Фонда: IBAN: BG 73 FINV 9150 8416 2164 22 BIC  код : FINVBGSF

ПИБ АД. Код за вид плащане: 44 51 00  Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната.

Правилникът за работа на общинския фонд „Култура“, насоките за кандидатстване, както и пълния комплект документи, са достъпни на страницата на общинския съвет Сливен и Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама