Атанас Атанасов: Кандидатът за президент трябва да е с твърдо опозиционно поведение

12:19, 05 юли 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Смятаме, че кандидатът за президент трябва да бъде с твърдо опозиционно поведение, да бъде общественик с доказани публични позиции, да не е партийно ангажиран. Имена не коментирам, защото се водят преговори с конкретни хора, които имат качества да бъдат кандидати, с определен профил." Това заяви днес в Пловдив заместник-председателят на Демократи за силна България (ДСБ) ген. Атанас Атанасов. По думите му сроковете за обявяване на имена от страна на ДСБ трябва да бъдат съобразени с тези на другите политически партии.

"Когато се говори за нарастване на корупционния риск в българската държава, в българската администрация - и на централно, и на местно ниво, нещата опират до това да се решават отделни казуси, а не да се правят генерализации", каза още той по повод настояването на ДСБ кметът на Пловдив Иван Тотев в най-скоро време публично да излезе и да заяви кой е виновен за провала на транспортния проект.

Според Атанасов никак не е изключено да става въпрос за чисто корупционна схема, за раздаване на комисиони и работата да не е свършена. Той припомни, че в България това не се случва рядко. "Става въпрос за милиони пропилени пари. Пловдивчани не разполагат с тази информационна система, която е изключително важна за управлението на транспорта, а парите са похарчени", допълни Атанасов.

Според зам.-председателя на ДСБ има основания и за търсене на наказателна отговорност, тъй като под всички документи, че проектът е изпълнен без забележки, има подписи, а на практика тези документи са с невярно съдържание, след като и до момента системата не работи.

Атанасов похвали новия лидер на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов с думите: "Радваме се, че такъв млад, интелигентен и амбициозен човек пое ангажимента да представлява нашата партия в Пловдивския район, и си мисля, че това е едно добро начало за разширяване на нашето влияние".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама