Сидеров се размина с чистенето на паметници

12:33, 05 юли 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да чисти паметници. Софийският градски съд (СГС) постанови 2 години пробация и удръжка на 25 процента от заплатата му. Националистът обаче само ще трябва да се регистрира по настоящ адрес и да се среща с пробационен служител два пъти седмично, заради хулиганските си прояви.

Решението на съда беше взето предвид постановените му и влезли в сила присъди по 5-те дела, водени срещу него. Наказанието от 2 години пробация и 25 % удръжка от заплатата е най-тежкото, което беше договорено между Софийската градска прокуратура (СГП) и защитата на Сидеров.

Прокуратурата поиска увеличаване на най-тежкото наказание с 1 година, но СГС отхвърли искането като неоснователно. "Всички деяния са извършени преди да има влязла в сила присъда, затова се определя едно общо наказание. СГП се опитва да заобиколи статута на споразумението с това искане за по-високо наказание", каза съдията. 

На влизане в съдебната зала Сидеров се обърна към журналистите с репликата: „Нямам търпение за изявление“. След продължилото около половин час последно съдебно заседание по определяне на общата присъда по 5-те дела срещу него, които са приключили, депутатът се обърна с молба към медиите. Той поиска от представителите на четвъртата власт да отправят послание в Брюксел, където се намира централата на Европейския парламент, че вече има осъден политик в България.

„По този начин България вече не е същата. Решени са много въпроси. Всички забележки на Еврокомисията би трябвало да отпаднат от тук нататък. Да се приеме, че съдебната система е реформирана. Корупцията е овладяна. Престъпността – ликвидирана“, каза иронично Сидеров.

„Даже може да кажете, че Митьо Очите (Димитър Желязков) вече не се казва Митьо Очите, а Митьо Очилата, примерно“, продължи със сериозен тон, но привидно саркастичен, лидерът на „Атака“.

Той предположи, че като ответен жест за справянето с престъпността след неговото осъждане, вече Брюксел би могъл да опрости дългът на странта ни от 16 млрд. и да отпусне спрените парите за европрограми.

„Молбата ми е да се обърнете към Еврокомисията с едно предложение г-н Плевнелиев (президентът Росен Плевнелиев) да получи нобелова награда за мир, тъй като през своя мандат не успя да обяви война на Русия, макар че има още два-три месеца. Надявам се, че през лятната ваканция няма да го стори. Той заслужава тази награда“, приключи Сидеров с изявлението си пред медиите след осъждането му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама