Потвърдиха 2,6-те години затвор за мъж, убил по непредпазливост съселянин в Руенско

13:01, 05 юли 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Бургас е потвърдил присъда на Окръжния съд в града, произнесена по внесен от Окръжна прокуратура-Бургас обвинителен акт, с която е постановена осъдителна присъда спрямо Мехмед Мустафа. Той е признат за виновен за това, че на 12 април 2014 г. около 20,00 ч. пред кафене-магазин в руенското село Билка по непредпазливост причинил смъртта на мъж, вследствие от умишлено нанесена лека телесна повреда.

На Мустафа е наложено ефективно наказание в размер на две години и шест месеца „лишаване от свобода“, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

На 12 април 2014 г. Мустафа и пострадалият Смаил Садула консумирали алкохол в кафе-магазин в с. Билка. Около 20.00 ч. на същия ден двамата се скарали и си разменили обидни реплики, свързани със семейна трагедия, настъпила наскоро в рода на Мустафа. Последният  не издържал на нападките от страна на пострадалия, станал от масата, вдигнал опонента си от стола, хванал го под мишница и започнал да го влачи към изхода на заведението, за да го изхвърли от там. Пострадалият бил с гръб към входната врата. Именно при отварянето на вратата, която имала механизъм за самостоятелно обратно връщане, той допуснал Садула да падне от собствен ръст на бетоновата площадка пред заведението, където ударил главата си. Вследствие от удара била причинена тежка черепно-мозъчна травма.

Пострадалият бил откаран в болница, където след медицинска интервенция бил изписан. Дни по-късно обаче състоянието му е влошило и той починал на 9 май 2014 г.

Решението на Апелативния съд в Бургас подлежи да обжалване пред Върховния касационен съд в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама