Задържаха под стража наркодилър от Старо Оряхово

13:20, 05 юли 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд уважи протеста на прокуратурата и отмени домашния арест на Георги Коев, определен като мярка за неотклонение миналата седмица от Окръжния съд във Варна. Младият мъж бе задържан незабавно под стража в съдебната зала с определение на апелативната инстанция, което е окончателно.

Коев е разследван за наркоразпространение. На 24 юни тази година при специализирана полицейска операция и претърсване в дома му в Старо Оряхово били открити различни високорискови наркотични вещества – марихуана, амфетамини, екстази, както и електронна везна, по която експертите са установили следи от дрогата. Иззети били общо 8,8 грама марихуана, амфетамин с тегло 1,57 г, 47 таблетки амфетамини, както и кристално вещество, производно на амфетамин, с тегло 16, 70 г.

Както за защитата на обвиняемия, така и за съда, по несъмнен начин е установено обоснованото предположение, че младият мъж не само е притежавал, но и разпространявал забранените от закона вещества. Събрани са гласни свидетелства, които по категоричен начин създават картината както на съхранението на дрогата, така и на механизма на разпространението й. Втората съдебна инстанция счита, че извън преценката и вниманието на ВОС е останало голямото разнообразие на наркотици, предназначени за продажба, което според този съд не е инцидентна проява.

През май тази година след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда, Коев е бил осъден за това, че през октомври 2015 г. държал малко количество дрога. Той има и други две присъди за престъпления от общ характер от 2005 и 2011 г., 3 криминални регистрации и 7 заявителски материала за различни противообществени прояви. Всички тези факти водят Апелативния съд до извода, че е реална опасността Коев не само да се укрие от наказателно преследване, но и да продължи от дома си да привлича различни лица към употреба на наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама