Wikileaks публикува над 1000 мейла на Хилъри Клинтън за войната в Ирак

14:57, 05 юли 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сайтът Wikileaks публикува над 1000 мейла на бившият държавен секретар на САЩ и вероятен кандидат за президент на демократичната партия Хилъри Клинтън за войната в Ирак.

Интернет препубликува в Туитър общо 1258 имейла, които Клинтън е изпратила по времето, когато заемаше поста на държавен секретар.

Голяма част от имейлите включват материали от информационни агенции, отнасящи се до обстановката в Ирак. Други съобщения включват кореспонденция между екипа на Държавния департамент, графици за организиране на срещи с представители на други държави, както и допитвания на чужди лидери за осъществяване на контакт с Клинтън.

Информацията е получена по официален път, след позоваване на Акта за свобода на информацията. Не е ясно дали тези данни са класифицирани.

Създателят на интернет страницата Джуалиан Асандж обяви по-рано, че сайтът разполага с достатъчно доказателства, за да може ФБР да подведе Клинтън под отговорност. Според него това няма да се случи докато Лорета Линч е начело на американското Министерство на правосъдието.

Според запознати информацията вероятно ще бъде използвана в услуга на претендента за поста държавен глава на САЩ Доналд Тръмп.

През уикенда бившата първа дама бе разпитана от ФБР и според източници на Си Ен Ен в близките седмици ще бъде обявено, че срещу нея няма повдигнати обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама