След поредния грабеж, потвърдиха ареста на рецидивист от Кубрат

15:03, 05 юли 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иван Костадинов, привлечен като обвиняем за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив ще продължи да пребивава в ареста , съобщават от Апелативният съд във Варна.

Магистратите потвърдиха определение на Окръжен съд Разград от 23 юни тази година, с което спрямо 42-годишния Костадинов е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Пресслужбата на съда припомня, че мъжът е задържан, след като е бил разпознат за грабеж, извършен на 13 април в Разград. Иван нападнал възрастна жена на пътя, запушил устата й, съборил я на земята и сломил съпротивата й с ритници и удари в главата. Задигнал GSM –а на 73 годишната жена, който бил единствената й ценна вещ и избягал.

Варненският апелативен съд потвърди всички основания на първата съдебна инстанция, определила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Събраните доказателства, сред които освен разпознаването са и пълните самопризнания на Костадинов, обосновават по категоричен начин предположението, че той е автор на грабежа. Престъплението е тежко, а за него е при условията на опасен рецидив заради предишните му осъждания. Костадинов излязъл последно от затвора през септември миналата година и след по-малко от 7 месеца отново възстановил престъпните си навици, въпреки тежкото семейно положение и болното си дете. Законът наказва за грабеж, извършен при рецидив със затвор от 5 до 15 години. Това са аргументите и на този съд, за да стигне до извода, че има опасност ако е на свобода Иван да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама