Подробният устройствен план на „Чайка“ остава в сила

15:26, 05 юли 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният административен съд е потвърдил решението, с което Административният съд във Варна обяви за нищожно решението на Общинския съвет  от август миналата година да отмени собственото си решение от март същата година за одобряване на Подробния устройствен план на кв. „Чайка“.

Горната инстанция потвърждава мотивите на Варненския административен съд, че оспореното пред него решение е лишено изцяло от фактически и правни основания за издаването му, като порокът е „толкова съществен, че практически е равен на липса на форма, водещо до невъзможност да се определи волята на органа“. ВАС заключава, че така постановеното решение на Варненския административен съд е допустимо и правилно.

Първоинстанционното производство бе образувано по жалба на "Варна Риълтис" ЕАД и „Варна плод“ АД против решение № 2218-2 от сесията на местния парламент на 5 и 6 август 2015 г. В списъка на жалбоподателите бяха още десет физически лица и фирми, сред които „НАТ“ ЕООД, „Чайка Тауър“ АД и „Стоянстрой и син“ ООД.

Решението за влизане в сила на ПУП-а бе отменено след поредица от протести и недоволство от страна на жители на квартала. Срещу приемането му н съда бяха внесени над 100 жалби. През ноември обаче в съдебната зала стана ясно, че варненският Общински съвет не се е възползвал от възможността да преразгледа и отмени постановения от него акт в регламентирания от закона 7-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама