Десетият Мото Рок Фест събира любителите на моторите и твърдата музика на "Асеневци"

16:05, 05 юли 16 / Любопитно 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мото Рок Фест - Велико Търново ще отбележи десетото си юбилейно издание тази година. Ежегодната проява има богата история зад гърба си - през годините на търновска сцена са стъпвали едни от най - легендарните рокаджии в света, сред които Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Удо и Юрая Хийп. 

Музикалната сцена ще бъде изградена в подножието на Асеневци, точно до Стамболовия мост.  През трите фестивални дни в старата столица се очакват над 5 000 любители на мощните машини и твърдата музика от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия, както и около 2 000 мотора от страната. 

Организатори на феста са Мото клуб  "Олд Бастардс" и Мото клуб "Хелс Ейнджълс", със съдействието на Община Велико Търново. На старта на феста на 7 юли, на сцената ще се изредят някои от най - популярните имена на българската рок музика като Милена, Кольо от "Обратен ефект", Ерол от група "Уикеда" и Пецата от "Контрол", обединени като най - новата група в България - "Шоуто на Пецата". 

В петък 8-ми юли ще се изяви един от любимците на феновете - Светльо Витков и неговата група "Легендите" в съботната вечер ще "забият" сърбите от "Айвар млевен" с трибюта на Айрън Мейдън и Хамърхед. 

По време на феста, гостите ще се насладят и на аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина", еротично шоу, конкурси за най - красив мотор, атрактивно управление на двуколесно возило, както и "Покер рън" до манастирите около Велико Търново.

По традиция всяка година мотористите правят почетна обиколка с поднасяне на венци пред паметника "Майка България", а в небето над Велико Търново ще бъдат пуснати 1 000 летящи фенери в памет на загиналите в катастрофи мотористи. 

И тази година Мото Рок Фестът ще се проведе под мотото за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътишата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама