Шефът на съда в Свиленград хвърли оставка, ВСС направи хаос по точката

16:23, 05 юли 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на най-ключовия Районен съд в страната, този в Свиленград – Елена Тодорова, е подала оставка на 21 юни. Висшият съдебен съвет разгледа днес оставката й под точка № 7 от дневния ред. Кадровиците обаче не взеха решение и я оттеглиха за следващата седмица. В залата присъстваха едва 9 души.

В документа съдия Тодорова е посочила лични мотиви за оттеглянето си.

От заседанието стана ясно, че след като Тодорова е подала оставка, председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова е предложила за временен шеф на съда да е командированата на 23 юни съдия Мария Атанасова от Харманли. Комисията във ВСС обаче е върнала решението на Миглена Тянкова. Тогава тя е изразила становище съдийската колегия да назначи временен шеф.

На заседанието днес се прокрадна идеята, че във ВСС има членове, които искат временно на поста да бъде назначен съдия Христо Георчев. Галя Георгиева от ВСС изтъкна, че съдия Георчев не е добре здравословно. Освен това бе посочено, че веднъж ВСС вече е отхвърлил кандидатурата на Георчев за шеф на съда в граничния град. Така се оказа, че ако се освободи Елена Тодорова днес, няма свободен щат за Мария Атанасова, за да заеме началническия пост. Кадровиците на няколко пъти се чудеха дали отложат точката за следващата седмица или да я гласуват днес. В крайна сметка решиха това да стане другата седмица.

Първоначално Галя Георгиева поиска точката за освобождаването на Елена Тодорова да се остави за следващата седмица. След това тя изтъкна, че Миглена Тянкова е „дала възможност на всички кандидати за равен старт“ при новия избор за административен ръководител.  

В историята на Районен съд Свиленград това се случва за първи път.

"Не смятам, че Ви дължа някакво обяснение, защо съм подала оставка. Прекалено съм заета, за да правя коментари". Това каза Елена Тодорова пред Topnovini.bg. Нейната оставка обаче повдига много въпроси, на които за момента няма отговори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама