На 8 юли ясна програмата на "Дунав" в Първа лига

16:28, 05 юли 16 / Спорт 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 8 юли от 11:30 ч. в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъде изтеглен жребият за първенството на Първа професионална футболна лига за сезон 2016/2017.

Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Заместник изпълнителният директор на футболната централа Павел Колев отчете пред медиите, че на заседанието са утвърдени съставите на Първа и Втора професионална лига. Първа е с 14-те отбора, обявени през миналата седмица, след проведени нарочни заседания на Лицензионната и Правната комисия към БФС.

Както вече съобщихме, "Дунав" си осигури право на участие в най-високото ниво на футбола у нас, след като спечели по безапелационен начин шампионата на "Б" група.

За Втора професионална лига съставът ще е ясен до 25 юли, а стартът й се очаква да е на 7 август. Причината за по-късните дати е, че се изчакват все още документи от "Етър" Велико Търново, "Ботев" Враца, "Витоша" Бистрица, "Локомотив" София и от отбора на ПФК "ЦСКА" АД, който спечели първенството в Югозападната "В" група и Купата на България за сезон 2015/2016.

"Драконите" продължават подготовката си на втория лагер на тима - в Тетевен. Припомняме, че до момента те записаха равенство 1:1 срещу "Берое" в Стара Загора, отстъпиха на "Левски" София в Правец с 2:3 и завършиха 1:1 със "Септември" София. Междвременно бяха на лагер в Етрополе от 28 юни до 2 юли.

Следващата проверка на момчетата на Веселин Великов е предвидена за утре, 6 юли, от 18 ч. в Тетевен срещу миналогодишния участник в Северозападната "В" група "Вихър" Славяново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама