Павел Бошнаков е избран за председател на Съвета на директорите на „Нефтохимик“

16:30, 05 юли 16 / Спорт 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансовият благодетел на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ Павел Бошнаков е избран за председател на Съвета на директорите на клуба. Това е станало на проведеното днес първо заседание на новия Съвет. В неговия състав влизат още Андрей Рунчев, Пламен Михов, Николай Тодоров и Георги Костадинов.

Представители на Община Бургас в Общото събрание бяха общинските съветници Евгений Мосинов, Антон Коджабашев и Ивайло Вагенщайн.

Както се и очакваше, за изпълнителен директор е избран Пламен Михов.

Петчленният Съвет заседава повече от три часа, в които бяха обсъдени и начертани основните политики на клуба, финансовото му обезпечаване, както и целите, към които ще се стреми през сезон 2016/17. По време на двугодишния си мандат Съветът ще провежда поне по едно заседание месечно.

Припомняме, че „Нефтохимик“ на практика вече е общински клуб, след като Община Бургас взе 51 % от неговите акции. По този начин отборът на „шейховете“ се чувства по-стабилен за участието си в новосформираната Първа професионална лига. Целта пред тима като за начало е да се утвърди в елита, а след няколко години да се бори и за участие в Европейските клубни турнири. Вече бяха направени и няколко значими трансфера на футболисти, като сред тях се отличава името на досегашния голмайстор на ЦСКА Костадин Хазуров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама