Търси се финансиране за ремонта на детските площадки в Каварна

17:06, 05 юли 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейско финансиране ще се търси за ремонта на детските площадки в община Каварна, за да могат те да отговарят на изискванията и да са безопасни за децата, съобщи кметът Нина Ставрева.

Припомняме, че от общо 22 къта за детски игри на територията на цялата община, само 3 са законни. Те са изграждани по проекти с европейско финансиране. Останалите 19 детски площадки са рискови и за това на тях са поставени специални табели. Те са без необходимите документи  и дори не са отбелязани в градоустройствения план. Този факт е установен от комисия на Общината, която е имала за цел, да провери състоянието на детските площадки преди пролетно-летния сезон.

Община Каварна започна спешна подготовка на проекти за подмяна на площадките с нови, които отговарят на изискванията. За част от детските кътове  - основно в парка, ще се търси финансиране по Програмата за развитие на селските райони. За другите площадки, които са по центъра на града, в ромската махала и по селата в общината, работата е в процес на подготовка на документацията.

До изграждането на новите детски площадки не се препоръчва на родителите да разрешават децата им да играят там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама