Прокуратурата внесла делото на Чеци под натиск, според адвоката му

18:11, 05 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокатът на Николай Русинов - Чеци, подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина от 2011 г. - Иво Найденов заяви, че според него делото на клиента му е било внесено в съда под натиск, съобщава „Дневник“. Така той коментира решението на Върховния касационен съд (ВКС) да върне делото на долната инстанция, заради процесуални нарушения и липса на достатъчно доказателства, че Русинов е убиецът на Яна.

"За мен делото бе внесено под натиск - Софийската градска прокуратура внесе едно не готово дело", заяви Найденов. По думите му разследващите не са свършили добре работата си и ще е много трудно на апелативните съдии да поправят това. Найденов коментира още, че е очаквал точно такова решение от Върховния касационен съд по изхода на делото.

Найденов смята, че няма безспорни доказателства, че Русинов е извършил убийството. Той подкрепи заключението на съда, че намерените ДНК-следи от други трима души по никакъв начин не могат да бъдат причислени като замърсяване от околната среда. Според него, мястото, където те са намерени тези следи, давало основание да се приеме тезата, че други хора са били на местопроизшествието и то може би след като Чеци е напуснал Борисовата градина.

Иво Найдено заяви още, че очаква Русинов да бъде оправдан, а Григор Вълков - да остане в затвора до живот. "Според мен, всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено. Всестранно и пълно са събрани и са изследвани абсолютно всички факти, които са били установени и събрани към онзи момент. Познавам всичките доказателства и те несъмнено водят до категоричния извод, че той е извършителят на убийството", коментира пък Вълков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама