"Форбс" подреди в класация 70-те български знаменитости

18:25, 05 юли 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян оглави четвъртата годишна класация на списание „Форбс България“ Топ 70 на българските знаменитости. Тя измерва успехите на родните спортисти, артисти, модели и режисьори през последната година – от август 2015 до юли 2016 г. и е публикувана в брой 63 на българското издание "Форбс", излязло на книжния пазар през месец юли.



Първото място на Халваджиян е заради това, че в продължение на пет месеца в праймтайма на „Нова телевизия“ се излъчва продукцията му X Factor. В предаването Маги се изявява и като жури и ментор на част от участниците, което повишило зрителския интерес, тъй като медията отбелязва покачване на рейтинга с 15% спрямо предишния сезон на предаването. Месец по-късно четвъртият сезон на „Като две капки вода“ постига нов успех, при който всеки него епизод се е радвал на вниманието на над 1 млн. зрители. 

Второто място в подреждането е за шоумена и продуцент Слави Трифонов. През септември той и оркестърът му „Ку-ку бенд“ организираха едно от най-грандиозните събития в България – концертът му на стадион „Васил Левски“. То бе предаван по телевизията, като събра погледите на 1,7 млн. души.



Следващият в класацията е първата ни ракета Григор Димитров, но не заради успехите си на корта, а защото влезе в световните медии благодарение на връзката си певицата Никол Шерцингер.

В Топ 5 са още легендата на българския футбол Христо Стоичков и боксьорът Кубрат Пулев. Водещите десет български знаменитости на 2016 г. продължават с музиканта Владимир Ампов – Графа, актьора Любо Нейков, футболиста Димитър Бербатов, актьора Захари Бахаров и певицата Поли Генова.



Критерият, по който са се водели авторите на класацията, са „успех в своята област“, „развиване на бизнес“ и „участие в телевизионни проекти“. В първия се отчитат конкретните постижения през изминалата година, втория – осигуряването на работа за повече хора, участие в рекламни кампании и ангажираност с благотворителни инициативи. Третият критерий е за участие в предавания, както и присъствие в медиите и активност в социалните мрежи.



Според тези условия при изготвянето на звездната класация в нея попадат: спортисти, модели и хора на изкуството – музиката, телевизионните водещи и продуценти, писатели, актьори и режисьори. В селекцията не фигурират журналисти, които се занимават с новинарски и публицистични предавания, както и онези режисьори и продуценти, които са активни в медийното пространство.



Впечатление прави, че първите трима от миналогодишната класация отново са в челната тройка, но с разменени позиции. Тогава на първо място е бил Григор Димитров, следван от Маги Халваджиян и Слави Трифонов. Новите лица тази година са певицата Преслава, сноубордистът Радослав Янков, волейболистътъ Владимир Николов, телевизионните водещи Александър Кадиев и Деси Стоянова, телевизионният продуцент Евтим Милошев, алпинистътъ Боян Петров, готвачите от MasterChef, моделът Лазар Ангелов и актьорите Леонид Йовчев и Лилия Маравиля.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама