Поповска гимназия стана част от образователна програма за насърчаване на дарителството

18:27, 05 юли 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в Попово се включи в образователна програма за дарителство и гражданско участие „Научи се да даряваш“ към Български дарителски фонд, подкрепена от Фондация „Америка за България“ и Фондация ОУК.

Целта на програмата е да се обучат децата в основните принципи и механизми на дарителството и доброволчеството в училище, както и да участват в малки доброволчески инициативи.

След подадено мотивационно писмо и декларация за подкрепа от страна на директор и главен учител сред избраните дванадесет учители от цялата страна, които ще станат ментори на своите ученици  е и Росица Стефанова от поповската гимназия.

"За учениците и учителите в училището благотворителността не е чужда, тъй като е практика да се провеждат Коледни и Великденски базари, доброволчески акции и инициативи, на които се събират средства за подпомагане на хора в нужда. Училището е сред двадесетте училища в страната, обявени от Национален алианц за работа с доброволци „Училище - зона за филантропия”. Учениците са силно мотивирани да успеят и не само изработват сладкиши и сувенири, а и събират дрехи за нуждаещи се, посещават Дома за стари хора в село  Гърчиново, отделят от свободното си време за различни каузи. Надяваме се тази програма да ни помогне при развиване на доброволчеството като стил и начин на живот - не само на учениците, но и на училищната общност като цяло." споделиха от гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама