Депутат брани „Кембрича” в Шумен

18:33, 05 юли 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският депутат от БСП Иван Иванов ще постави на парламентарен контрол питане защо се предлага закриването на Професионалната гимназия по машиностроене, известна като Кембрича. Това бе обявено на днешната пресконференция в централата на БСП  Шумен.

Според него  има много сериозно противоречие между намеренията на Регионалния инспекторат по образование и обективната действителност в Шумен, а именно необходимостта от подготвени кадри в областта на машиностроенето.

”Вместо инспекторатът съвместно с ръководството на училището да намери формулата в която то да произвежда подготвени кадри и професионалисти, които да удовлетворят нуждите на разрастващото се производство в Шумен и разкриването на нови фабрики, те предлагат закриване”, недоумява депутатът Иванов.

Той уточни, че ще отнесе въпроса до Министерството на образованието, ще иска разговор с министър Кунева, за да се установят причините за закриването на гимназията и да се намери път за запазването на учебното заведение и подобряване на работата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама