Полицията в Сливен предупреждава за зачестили случаи на телефонни измами

19:02, 05 юли 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем сигнали на граждани са получени днес в ОД на МВР-Сливен. Te обявяват, че спрямо тях е направен опит за телефонна измама по схемата „да помогнат на полицията за залавяне на телефонни измамници”, като един е бил успешен, съобщиха от полицията. Възрастна жена от Сливен е била въвлечена в измамната схема и е хвърлила през терасата на жилището си златни накити. В момента полицейските служители започват работа по случая.

От ОД на МВР – Сливен предупреждават гражданите да бъдат внимателни в следните случаи:

- Ако някой се представя за полицейски служители и помоли да участвате в залавянето на телефонни измамници, като за целта трябва да хвърлите пари или ценности, които имате вкъщи, през прозорец или тераса на лице, което веднага ще бъде заловено, а парите върнати.

- Ако ви поискат пари за лечение или спешна операция на ваш близък.

- Ако ви поискат суми за освобождаване на колет от близък в чужбина.

- Ако ви предложат изгодна сделка, която ще ви удвои парите и ще бъдете на печалба.

- Ако ви говорят за печалба от лотария, откуп за отвличане и други.

От полицията напомнят, че измамниците често сменят сценариите и призовават гражданите да не се доверяват и да дават пари на непознати.

 „Независимо от повода, по който ви се обаждат,  не споменавайте имена, чакайте да се представят, не бързайте да предавате назованите суми. Помолете за малко време и незабавно позвънете в полицията или в най-добрия случай отидете лично в най-близкото управление на МВР”, съветват от ОД на МВР - Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама