Бареков в ЕП: Европа има само един път, г-н Юнкер - change or death!

19:17, 05 юли 16 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът Николай Бареков нападна европейските лидери Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Бареков произнесъл реч, в която заявил на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че "Европа има само един път - change or death!" (промяна или смърт - бел. ред.). Цитатът и останалата част от изказването на Бареков беше разпратен до българските медии от пресслужбата на „България без цензура“.

Припомняме, че опитът на Бареков да говори на английски език като евродепутат е злополучен. Преди година той демонстрира владеене на езика на ниво трети клас, а изказването му взриви социалните мрежи, като хиляди коментираха „добрия" му английски.

„Ай инвестигейшън ишус ин Иран, ин гавърмънт, ин опозишън. Ай ноу дат уи хев вери дийп проблем ин гавърмънт, ин опозишън. Тъдей уи лисън уан, ту, три войсес фром Иран опозишън“, каза той през март 2015 г. в кратко интервю за EU Reporter.

Дали обаче вторият му опит да говори на английски в европарламента е по-добър не става ясно, тъй като прессъобщението от изказването му е на български.

Публикуваме целия текст от изказването на Бареков, който пресцентърът на ББЦ е подготвил, без редакторска намеса.

"Европа има само един път, г-н Юнкер - change or death!". За това предупреди българският евродепутат Николай Бареков от групата на Европейските консерватори и реформисти по време на пленарната сесия в Страсбург. В присъствието на председателя на Европейския съвет Доналд Туск и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер евродепутатите дебатираха заключенията от провелата се на 28 и 29 юни среща на върха в Брюксел.

"Камбаната в Европа отдавна бие, но вие се правихте на глухи. Е, англичаните сложиха мегафона пред камбаната с Брекзит и сега разбрахте, че с тази европейска формула наистина е приключено", заяви Бареков. "Къде е планът ви за действие", попита той и призова: "Не си губете времето с безсмислени и дребнави бюрократични спънки."

Българският евродепутат от ЕКР бе категоричен, че са нужни реформи, а не заравяне на главите в пясъка като щрауси. По думите му ЕС е бюрократична машина, която не обича промените.

Според него проблемът идва оттам, че Европейският съюз е сбор от някои богати и други много бедни държави – корумпирани при това.

"Англия и България са от двете страни на фунията – едните повече получават, другите даваха повече. Резултатът – нула, след като и двата народа са отчаяни и не ги интересува свободното движение на стоки и капитали", посочи той.

"Българският политически елит беше корумпиран и преди членството в Европа, но сега е десетки пъти по-корумпиран и по-богат с огромните фондове, които изляхте в България и те масово бяха ограбени от няколко човека и олигархията", съобщи Бареков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама