Главният секретар на МВР и Ясен Тодоров били на купон при несебърски прокурор

21:12, 05 юли 16 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният секретар на МВР Георги Костов и членът на прокурорската колегия към ВСС Ясен Тодоров са били заедно на празненство по случай повишението на районния прокурор на Несебър Радост Бошнакова, съобщава "Биволъ".

Броени дни преди наркобитката в Слънчев Бряг между бандите на Димитър Желязков (Митьо Очите) и Божидар Кузманов (Божо Кравата или Козела), частно парти събира в ресторант-клуб „24“ в Поморие висши магистрати, полицаи, държавни служители и бизнесмени, съобщи преди близо две седмици медията, а сега следва продължението. 

"Биволъ" получи официално доказателство, че по това време в района са били шефът на бившата Етична комисия на ВСС Ясен Тодоров и настоящ член на  съвета, както и главният секретар на МВР Георги Костов. Също така, че и двамата са били на купон организиран от районния прокурор на Несебър, в ресторанта на познатия като шеф на силовата група на Божо Кравата – Пламен Петков.

Според информацията получена по Закона за достъп до обществената инфорамция, те са присъствали на празненството, което се е състояло на 3 юни вечерта, организирано от новия районен прокурор на Несебър Радост Бошнакова по повод нейното скорошно повишение. Бошнакова минава пред местните магистрати като приближена на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и Главния секретар на МВР Георги Костов. 

В писмото подписано от Министър Румяна Бъчварова се заявява следното:

“…Главният секретар на МВР, главен комисар Георги Костов е бил командирован от министъра на вътрешните работи със заповед…….., със служебна задача до Добрич, Бургас и Шумен, пътуването е със служебен автомобил. Бихме искали да потвърдим, че по време на командировката главният секретар на МВР е уважил покана за вечеря на новия районен прокурор на Несебър, по повод на нейното встъпване в длъжност. На вечерята са били поканени представители на правоохранителните структури и на местната власт, с които работи районният прокурор, организатор на мероприятието. Главният секретар на МВР няма отношение към организацията на събитието.”



След отговора от ръководството на МВР, в редакцията на медията се е получило и официално писмо от ВСС, в което се заявява буквално:

“В периода 03-04.06.2016 г. г-н Ясен Тодоров е бил командирован…., да проведе периодично атестиране на прокурори от Районна прокуратура – гр. Бургас. По време на командировката г-н Ясен Тодоров е уважил официалната покана за вечеря на новоизбрания административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Несебър по повод на нейното встъпване в длъжност. Висшият съдебен съвет няма отношение към организацията на събитието…”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама