Реформаторският блок все по-близо да издигне президент от Гражданския съвет

22:36, 05 юли 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторсия блок е сближил позициите по издигана на кандидат за президент от Гражданския съвет на днешния си изпълнителен съвет. Около идеята да не бъде издигана партийни фигура се обединиха ДСБ и СДС, а към вече се приесъдини и ДБГ. 

"В името на консолидацията на Блока ние ще участваме в процедурата по номиниране и издигане на гражданска кандидатура за президент, в съответствие с решенията на контактната група, около която кандидатура да се обедини широка политическа и гражданска енергия", пишат в свое изявление от Движение "България на гражданите", след днешното заседание. 

Според ДБГ консолидацията на Блока ще стане с "подписване на коалиционно споразумение за явяване на президентските избори и актуализиране на съществуващото учредително споразумение". Според партията на вицепремиера Меглена Кунева в учредителното споразумение трябва да се предвидят нови органи на управление и процедури на вземане на решения, в това число и процедура за избор на разширен граждански съвет.

Все още няма информация дали БЗНС ще се откажат от свое партийно предложение. Също така не е договорено дали да има съюзен конгрес преди президентските избори, както искат от ДСБ или той да е след изборите, както настояват от ДБГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама