С 60 фотографии Десислава Кулелиева показва детайлите на София (снимки)

23:25, 05 юли 16 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детайлите на София са незабележимото красиво, което силно изпъква във фотографиите на фоторепортера на „24 часа“ Десислава Кулелиева. 60 снимки, които показват изящество в архитектурата, са разположени върху 32 пана на открито в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“.

Изложбата „Детайлите на София 2“ е продължение на първа част на фотографската експозиция, която беше изложена през месец октомври 2015 г. пред Музея за история на София.

„В първата част на изложбата кадрите бяха само от детайли, сега вече има и цели сгради. Така показвам детайлите и в пряк, и в преносен смисъл – веднъж като части от сграда, втория път самата сграда е детайл от града”, обясни Кулелиева.

Всички фотографии са придружени с кратки текстове, които се явяват визитки на сградите. Информация за две от тях не е намерена, но те все пак са част от цветната палитра, обгръщаща ежедневието ни.

Кулелиева снима столичните детайли от 5-6 години. За да улови поднесените й цветови нюанси, понякога тя се връща пред някоя сграда десетки пъти е различни части на деня. Фоторепортерът обещава да има и „Детайлите на София 3”. 

Изложбата е открита за погледите на гражданите и гостите на София до 14 юли, четвъртък. 

Снимки:

 



















Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама