Кметът и митрополитът приемат руски артисти

07:25, 08 юли 16 / Култура 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Николай Бурляев - народен артист на Руската федерация и президент на Славянския форум на изкуствата „Золотой витязь“, ще се срещне днес с кмета на Варна Иван Портних. Той ще  бъде придружаван от известните руски актриси Нина Усатова – двукратен носител на наградата на руската киноакадемия „Ника“, и Инга Шатова – председател на Международния кинофестивал „Золотой витязь“. По време на срещата Бурляев ще връчи на Портних Златен диплом за принос в развитието на славянската култура.

Визитата е част от програмата на Славянския форум на изкуствата, който се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, във Варна, в София и в Шумен от 14 юни до 12 юли. Той е в рамките на Годината на руското кино и е под знака на Министерството на културата на Руската федерация. Организатори са Фондация „Устойчиво развитие за България“, СОК „Камчия“и СФИ „Золотой витязь“.

От 11 ч. днес в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна народната артистка на Русия Нина Усатова ще представи филма "Остров", в който тя участва. Филмът е с вход свободен.

След края му Бурляев и останалите гости ще имат среща и с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Вечерта в Атриума на хотел „Лонгоз“ с концерт във фестивалната програма ще се включи и българският музикант  Бисер Киров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама