Руски учен ще ръководи магистърска програма във ВСУ

10:22, 08 юли 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестният учен проф. Анатолий Занковский поема ръководството на магистърската програма „Лидерство в глобална среда“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Той е член на Руската академия на науките, автор на 10 книги и над 90 статии и публикации по психология и управление, консултант на редица мултинационални корпорации.

„Основното, което трябва да притежава един лидер, е умението за решаване на конфликти по конструктивен начин“, смята професорът, който е дългогодишен партньор на ВСУ. Всички големи лидери, за които можем да се сетим, са живели в миналото. Днес липсата на лидери се усеща все повече заради бързите темпове, с които се променя всичко около нас, споделя той. Това е и един от мотивите му да работи за създаването на новите лидери.

Международната магистърска програма „Лидерство в глобална среда“ е първата и единствена у нас, която интегрира в комплексно, специализирано и иновативно обучение лидерската методика GRID и майсторските класове на световноизвестни учени с нови, модерни, иновативни и креативни методи на преподаване и практически занятия в реална бизнес среда.

Обучението е предназначено за формални и неформални лидери, хора с лидерски амбиции, които искат да развият своите умения и потенциал и да постигнат конкурентно предимство. В екипа й освен проф. д.пс.н. Анатолий Занковский са учени от университетите Ковънтри (Англия) и Синсинати (САЩ), представители на български и чуждестранни публични, неправителствени и бизнес организации – лидери в определени ниши или региони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама