Походът "По стъпките на Апостола" тръгва от Плевен за 22-и пореден път

10:53, 08 юли 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният поход в памет на Васил Левски от Плевен до Карлово, започва на 11 юли за 22-и пореден път. Това стана ясно на пресконференция с участието на председателя на общинския комитет "Васил Левски" и ръководител на похода д-р Галина Цветкова, както и на заместник-кмета Иван Кюлджийски.

Тази година в инициативата ще участват 220 души. Сред тях са и младо семейство с бебе на 8 месеца, което на практика е най-младият участник. Най - възрастният е на 70 години - Васил Копчев от Плевен. Ще участва и потомъкът на Дякона от град Карлово Васил Чардаклиев, хора от София, Карлово, Видин и др.

Походът ще започне с възпоменателен ритуал пред паметника на Васил Левски в Плевен, който ще се проведе от 18:00 часа на 11 юли.

Най-тежки ще бъдат преходите през Балкана, които ще са с продължителност от по 5-6 часа дневно. Планът предвижда да се пристигне в Карлово на 18 юли за националните тържества.

Председателката д-р Цветкова бе категорична, че трудните условия в Стара планина възпитават ценни човешки качества, каляват волята и тялото, създават приятелства.

Най-солидна помощ за похода е осигурена от община Плевен - 3 000 лева. Финансова подкрепа е осигурена и от Българския туристически съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама