Съдят кандидат за общински съветник от Бургас за купуване на гласове

11:08, 08 юли 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт в Софийския градски съд срещу Ахмед Емин от гр. Бургас за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от държавното обвинение.

Ахмед Емин, който през 2015 г. бе кандидат за общински съветник в община Бургас, ще отговаря пред съда за това, че на 16 октомври миналата година около 13.00 часа в село Извор предложил на 6 лица имотна облага – по един брой пералня на всеки от тях. Целта му била да ги склони да упражнят избирателно си право при провеждане на избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015г. в Бургаски избирателен район в полза на Политическа партия „Солидарност” - престъпление по чл. 167, ал. 2, пр. 1 от НК.

На посочената дата пастор от Евангелската църква посетил бургаското село Извор и дарил на шест лица в тежко материално положение по една отоплителна камина с фурна. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмед Емин, който обещал на същите лица, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номерът на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.

Ахмед Емин е бил регистриран с решение на ОИК Бургас от 21 септември 2015г. като кандидат за общински съветник. От деня на регистрацията си като такъв той се е ползвал с имунитет.

На 23 октомври 2015г. по искане главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия сне имунитета на Ахмед Емин и даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Ахмед Емин е с мярка за неотклонение „Подписка“. По делото са разпитани  13 свидетели. Предстои СГС да насрочи разглеждането на делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама