Престрелка, спукано стъкло и охранител в болница - заради 3500 лв. (снимки)

11:53, 08 юли 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спукано стъкло, разбита врата, локва кръв и задигната каса с пари след нощна престрелка в офис на автосервиз. Това не е част от сценарий за екшън филм, а реална картина, която можеше да се види часове след въоръжения грабеж в столичния квартал „Дружба“.



Четирима маскирани мъже нахлули в офиса на фирма „Дару Кар“, разбивайки централната врата с шутове. Охранителите чуват шума и отиват да видят какво се случва. Те се опитали да сплашат нападателите със стрелба във въздуха с халосни патрони.



Престрелката се разиграла пред офиса около 03:40 часа през нощта. При спречкването между нападателите и охранителите е пострадал един от служителите във фирмата. Той е бил прострелян в ръката. 60-годишният мъж е откаран в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ около 04:15 часа тази сутрин. Той е бил с прострелна рана на предмишницата, вследствие на която има раздробена кост. 



Служители от фирмата обясниха, че са реагирали веднага на сигнала, подаден им от техните колеги. Те потвърдиха информацията на МВР, че грабителите са изнесли малка метална каса. Сумата в нея е била около 3500 лева.



Нападателите успели да избягат с автомобил, който по-късно е намерен от полицията подпален в ж.к. „Сердика“. След потушаването на огъня е установено, че регистрационните му номера са издадени за друго превозно средство.



Това е вторият обир последван от престрелка за последните десет дни. На 28 юни двама мъже извършиха въоръжен грабеж на заложна къща посред бял ден в квартал „Надежда". При престрелка и гонитба по столичните улици полицията уби единия от извършителите - Христо Гергиев, известен в криминалните среди с прозвището Ицо Полицая. Съучастникът му Росен Рангелов беше задържан, като Софийският градски съд го остави в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама