След преборената болест Рашидов не се страхувал от оставка

15:01, 08 юли 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След болестта вече от нищо не се притеснявам, включително и от исканата оставка. Аз съм печелил избори, така че не знам дали това е най-правилният начин. Когато реша, ще го направя и това.

 

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира поисканата му оставка от протестиращите в защита на  Владимир Руменов от Националната галерия.

 

"Бих се притеснил, ако училището във Варна за децата не става, ако Ларгото не беше станало и ако бяхме загубили европейски пари", каза той.  Допълни, че щял да се притеснява, ако театърът в Пловдив, който "три години беше пепел и сажди", не бил ремонтиран. 

 

"До вчера не знаех, че този човек работи там, не го познавам и директорката на музея има права и в крайна сметка, ако не е доволна от работата, тя има право да го освободи. От нея се иска да работи музеят”, повтори позицията си от вчера Рашидов във връзка с уволнението на Владимир Руменов. Той припомни, че е помолил да бъде върнат човекът на работа, ако той е полезен и обясни, че директорката е издирвала въпросния Руменов в продължение на три месеца, за да му връчи заповедта за уволнение.

 

Културният министър отговори на Сашо Диков за поисканото му уволнените с въпроса: „Аз питам ли те колко пъти си уволняван от телевизии?”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама