Обирджиите в „Дружба“ не успели да отмъкнат 30 хил. лева

15:46, 08 юли 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиримата обирджии, които отмъкнаха метална каса с 3565 лв. от шоурума на фирма „Дару Кар“ в столичния квартал „Дружба“ и раниха охранител, са се разминали с още по-голяма сума – 30 000 лв. Това разкри говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова на пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Нападателите са отнесли метална каса, намираща се на първия етаж на шоурума и са я прибрали в автомобила, с който са избягали. Връщайки се отново в сградата, за да задигнат и касата от втория етаж, в която е имало над 30 хил. лева, те са се отказали и се върнали в автомобила.

Това се случва, след като са забелязани от единия от тримата охранители на фирмата, който произвел два предупредителни изстрела във въздуха с пушка-помпа. Другите двама охранители също са се приближили към колата на нападателите. Единият от тях е насочил също служебното си оръжие във въздуха, но то засякло и изстрел не е произведен.

Водачът на автомобила, който изчаква своите трима съучастници, се е възползвал от засичането на пушката на охранителя и е насочил огнестрелно оръжие – cz luger 9 mm - към тялото му. Последвали четири изстрела, един от които е попаднал в дясната предмишница на охранителя.

Нападателите избягали с автомобил „Ауди“ А6, като 40 минути по-късно колата им е намерена от полицията напълно опожарена, вероятно подпалена с бензин. В резултат на запалването на автомобила се е запалил и съседен на него, който също е напълно изгорял. Щети има и по-други две коли.

Автомобилът, който е използван при грабeжа, е бил откраднат на 6 декември миналата година от паркинг в София. Регистрационните табели, които са открити, пък са свалени от отчет и са отговаряли на джип.

Разследващите са открили при огледите си множество следи – изпадналите гилзи от оръжието на маскираните обирджии, дактилоскопски следи и празната метална каса.

Разследването, което води Софийската градска прокуратура, е за грабеж, придружен с опит за убийство. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама