Прокуратурата обвини двама за трагедията в тунела „Витиня“

16:55, 08 юли 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в София обвини двама за причиняване на смърт по непредпазливост при верижната катастрофа в тунела „Витиня“ през октомври миналата година, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че на 8-и октомври, 2015 г., при катастрофата в тунела загинаха трима и 14 бяха ранени. В катастрофата участваха 51 автомобила, като първата серия от удари е била между автобус и тир.

След инцидента прокурорите разпитаха над 40 свидетели по заведеното досъдебно производство. На едно от лицата, виновни за катастрофата, е повдигнато обвинение за причинена по непредпазливост смърт и причинена средна телесна повреда, а на другото само за причинена смърт. На двамата са взети мерки за неотклонение парична гаранция - 1000 лв. и 800 лв. Оказва се и че причината за катастрофата не е разлив на масло.

От обвинението съобщават още, че разследването по случая продължава. Съшо така на наблюдаващия прокурор са предадени материалите по производството, за да се произнесе по връщане на автомобилите приобщени по делото, на техните собственици. Той трябва да прецени и за необходимостта от извършване на други действия по разследването и разделяне на досъдебното производство по отношение на причинени телесни увреждания на други лица, участвали в пътния инцидент и причинени значителни имуществени щети на моторни превозни средства. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама