РИОСВ санкционира фирмите, рушащи сградите на "Каменица" и "Мони МГ" в Пловдив

17:33, 08 юли 16 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив ще глоби фирмите, извършващи разрушаването на сгради на площадката на пивоварна "Каменица" и производствено хале на "Мони МГ" ЕООД. Инспекторите са направили проверка по сигнали на пловдивчани за замърсяване на атмосферния въздух.

За сградата на "Мони МГ" ЕООД на бул. "Източен" № 51 е направена инспекция след получаване на сигнала на 26 юни т.г. и е констатирано неорганизирано емитиране на прах от площадката и неефективно оросяване.

На фирмата, извършваща разрушителните дейности, ще бъде съставен акт за установено административно нарушение по Закона за чистотата на атмосферния въздух. Предвидената имуществената санкция е от 500 лв. до 5000 лв. Поискана е информация от район "Централен" на Община Пловдив за наличната проектна документация, свързана с предприетите действия по разрушаване на сградата.

За дейностите по разрушаване на "Пивоварна Каменица" на бул. "Източен" 65е извършена проверка на 29 юни т.г., при която е установено, че се извършва оросяване с шлангове и водно оръдие, което не е ефективно.

От площадката се емитира неорганизирано прах. Изпратена е покана до представляващите "Каменица" АД за съставяне на акт за установено административно нарушение по Закона за чистотата на атмосферния въздух. Имуществената санкция, която се предвижда е от 500 лв. до 5000 лв.

Експерти на РИОСВ - Пловдив, извършват проверки в обекта, в резултат на които дейностите по събаряне на сградите са ограничени от 8 ч. до 16.30 ч., оросяването е по-ефективно, извършва се измиване на района около площадката в края на работния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама