Изложба с творби на деца от 5 детски градини беше подредена в Русе

21:13, 08 юли 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живописни пейзажи, запечатани емоции, детски усмивки и незабравими спомени греят от стотици фотоси в изложба „Моето зелено приключение“, която се откри днес във фоайето на MALL Ruse, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Тя е подредена от учители, деца от предучилищните групи на ЦДГ "Детелина", ЦДГ "Звездица", ЦДГ "Ралица", ЦДГ "Червената шапчица" и ОДЗ "Снежанка" и техните родители. Снимките представят разширения кръгозор от нови знания, възприятия, създадени приятелства, отношения в семейството и учебно-възпитателната среда в детската градина.

Събитието е част от образователните дейности по проект на Община Русе "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе", реализиран по Програма “Деца и младежи в риск“ на Европейското икономическо пространство.

Експонатите в изложбата са събрани по време на шестте зелени училища за деца и техните родители, проведени в периода 25 март – 25 април 2016 г. в местност Узана, Стара планина, в които участваха 360 деца и родители, както и в зелените дни на биоразнообразието в Природен парк „Русенски Лом“ и посещение на пещерата Орлова чука, в които се включиха 150 деца и техните родители.

30 специални награди получиха най-активните участници дете-родител в зелените приключения на проекта – термоси, хладилни чанти, атрибути за излети, селфи-стикове и въжени люлки-хамак, за да поддържат и развиват отношението към природата, да посвещават повече свободно време на връзките в семейството и общността. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама