България ще плаща 167 000 евро на ден заради АЕЦ „Белене“, твърди Румен Петков

09:38, 09 юли 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България ще плаща 167 000 евро на ден заради АЕЦ „Белене“. Това коментира по бТВ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той е на мнение, че Бойко Борисов слугувал на американците, които му казали да спре всички енергийни проекти. „На слугата ролята е да носи чантата. Имаме 550 млн. евро. осъдителна присъда, имаме около 70 млн. евро с командировъчни и хотели за адвокатски хонорари. Има 70 млн. евро претенции на НЕК. От другата седмица ще текат 167 000 евро лихва на ден заради АЕЦ „Белене“. Днес щеше той да работи“, обясни Румен Петков.

Според него Росен Пелвнелиев се държи неадекватно, но понякога бил като зле управляван съветски шпионин. „С всяка поява буди омраза към САЩ и НАТО“, добави той.

По думите му АБВ е единствената партия, която отвоюва да се подпише, че се уважава избора на България да участва в НАТО.

„Като човек с предостатъчно житейски опит, подходът с размахания пръст, рано или късно се срещаш със стената и срещата е болезнена. Ръководството на БСП не остави време за формирането на широка ляво патриотична формация. При този тежък провал на ГЕРБ, всички предпоставки за спечелване на президентския избори бяха на лице“, коментира Петков.

Според него и Първанов, и Калфин биха били едни много добри решения. „Те са много, много напред“, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама